Zlodějku plavek prodavačky předali policistům

29.07.2020 17:25

ZLÍNSKO - S vidinou bezplatného získání kuchyňského nádobí a plavek se v pondělí 27. července vydala do Zlína devětadvacetiletá žena z nedaleké obce. Jenže prodavačce v centru města neunikla a skončila v rukou policie. Teď zlodějce hrozí až dvouleté vězení.
„Žena se na krádež vybavila speciálně upravenou nákupní taškou. V jedné z prodejen nákupního centra ukradla nejprve kuchyňskou pánev a v další prodejně potom plavky a oblečení. Zboží si uložila do tašky a z první prodejny s ním nepozorovaně odešla. Ve druhé prodejně už takové štěstí neměla. Při jejím odchodu upozornil na krádež bezpečnostní alarm,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Žena se vrátila dovnitř a tvrdila prodavačkám, že nic neukradla. Při dalším průchodu bezpečnostním rámem se alarm ozval znovu.
„Zlodějka zpanikařila, položila tašku s veškerým odcizeným zbožím na pult a z obchodu utekla. Záhy ji ovšem zadržela jedna z prodavaček,“ řekla mluvčí.
Policisté ženu podezřelou z krádeže zadrželi a po zjištění veškerých okolností ji převezli do policejní cely. Zboží, které ukradla, mělo hodnotu šest a půl tisíce korun. Zlínští policisté jí sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež „V rejstříku trestů má tato recidivistka dva záznamy pro násilnou i majetkovou trestnou činnost. Po rozhodnutí soudce bude vyšetřování její trestné činnosti probíhat na svobodě. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Vlastimil Langer