Zloději vykradli traktory, policisté po nich pátrají

10.02.2022 13:43

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Škodu za téměř 50 tisíc korun mají na svědomí zloději, kteří na Uherskohradišťsku počátkem týdne vykradli dva traktory. Policisté po nich usilovně pátrají a zatím neznámým pachatelů hrozí až dvouleté vězení.

„V úterý 8. února odpoledne jsme přijali dvě oznámení, která se týkají vloupání do traktorů.

Terčem nenechavců se jako první stal traktor zaparkovaný v lese v části zvané Jahodiska v katastru obce Pitín. U stroje vypáčili zámek na dveřích a poté z kabiny ukradli ruční nářadí, lištu k motorové pile a další příslušenství. Bez povšimnutí nezůstala ani nádrž, ze které odčerpali osmdesát litrů nafty. K události došlo koncem minulého týdne. Majitelům vznikla škoda, která je předběžně vyčíslena na bezmála čtyřicet dva tisíc korun,“ řekla k prvnímu případu policejní mluvčí Milena Šabatová.

Do druhého traktoru, který majitel odstavil na Smraďavce v lokalitě Nad Pilou, se někdo vloupal začátkem tohoto týdne. „I v tomto případě byl poškozený zámek na dveřích. Z kabiny vozu zmizely řetězové úvazy v počtu deseti kusů a montážní klíče. Škoda na odcizených věcech a poškozeném zámku se vyšplhala na necelých třináct tisíc korun,“ dodala policistka.

Po neznámých pachatelích pátrají policisté z Obvodního oddělení Bojkovice a Buchlovice.
Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ