Zloději katalyzátorů hrozí dva roky vězení

23.10.2020 10:53

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE - Spravedlnosti dlouho neunikal sedmadvacetiletý recidivista z Břeclavska, který koncem srpna odcizil z osobních vozidel zaparkovaných v průmyslovém areálu ve Spytihněvi na Zlínsku dva katalyzátory, o krádež třetího se pokusil. „V případě odsouzení hrozí dvakrát trestanému muži trest odnětí svobody až na dva roky,“ sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Policisté z Napajedel po přijetí oznámení o krádeži katalyzátoru vyjeli na místo, kde zjistili veškeré potřebné informace. „Neznámý pachatel odcizil katalyzátory z vozidel Škoda Felicia a Škoda Octavia, poté se pokusil o odcizení stejné součástky ještě z vozidla Volkswagen Golf, což se mu nepodařilo. Škoda, kterou způsobil a způsobit chtěl, se vyšplhala na téměř dvacet tisíc korun,“ řekla mluvčí.
Do oploceného areálu se zloděj dostal po rozpletení pletiva. Policisté se vydali na blízkou ubytovnu, kde chtěli podle informací, které měli k dispozici, zastihnout pravděpodobného pachatele.
„Muže, jenž měl krádeže na svědomí, potkali před ubytovnou. Ke krádežím se přiznal a vysvětlil, že potřeboval peníze a odcizené katalyzátory ihned po krádeži prodal zájemcům, které našel na internetu,“ uvedla Monika Kozumplíková.
Komisař kriminální policie ve zkráceném přípravném řízení sdělil zadrženému zloději podezření ze spáchání trestného činu krádež.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ