Zloděje, který se vloupal se do devíti objektů, vyšetřují policisté na svobodě

13.11.2021 07:44

KROMĚŘÍŽSKO -  Škodu za bezmála 28 tisíc korun způsobil osmadvacetiletý muž, který během července až září vykradl devět objektů na Bystřicku. Vloupával se hlavně do chat, vnikl ale také do odstavené maringotky, přístřešku u rodinného domu a do kontejnerů.

„Do objektů většinou vlezl oknem poté, co jej násilně otevřel nebo rozbil. Kradl vše, co mu přišlo pod ruce. Odnášel si například elektroniku, pracovní nářadí, vzduchovou pistoli, prodlužovací kabely, potraviny, alkohol a další věci. Majitelům tak způsobil škodu za bezmála 21 tisíc korun a škodu poškozením za více jak šest tisíc korun. V jednom případě mu byla nápomocna šestadvacetiletá žena. Rovněž ona je obviněna z krádeže,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
Obviněný se obdobné trestné činnosti dopouštěl již v minulosti. Také důkazy nasvědčovaly tomu, že se jedná právě o tohoto muže. Kriminalisté ho tak koncem října dopadli a usvědčili. Muž se při výslechu k trestné činnosti přiznal.

V úterý 9. listopadu však kriminalisté trestní stíhání rozšířili o další skutek. Osmadvacetiletý muž společně s šestadvacetiletou ženou totiž opět vnikli do jedné z chat v Bystřici pod Hostýnem. V chatě několik dnů pobývali do doby, než je překvapil majitel objektu společně s přivolanými policisty.

„Obviněnému nyní za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení, obviněné ženě pak dvouleté.

Kriminalisté spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na okresní státní zastupitelství. Okresní soud v Kroměříži návrh okresního státního zastupitelství na vzetí pachatele do vazby odmítl a propustil ho na svobodu,“ sdělila policejní mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ