Zloděje kávy dopadli strážníci v parku

27.01.2022 08:56

ZLÍN - Pohled na mladého muže, který si přímo mezi prodejními regály skládal do batohu balíčky s kávou, nenechal lhostejným jiného nakupujícího. Když dotyčný prošel i se zbožím kolem pokladen, aniž by se obtěžoval zaplatit, vytočil svědek tísňovou linku 156 a informoval Městskou policii Zlín.
„K supermarketu v centru Zlína tak okamžitě vyrazila nejbližší motorizovaná hlídka a díky detailnímu popisu podezřelého, který oznamovatel poskytl, byl využit také městský kamerový systém. Netrvalo tak dlouho a jeho operátor spatřil mladého muže, který se i s batohem snažil zmizet v nedalekém parku,“ uvedl zástupce ředitele MP Zlína Pavel Janík.
O pár minut později kontaktovala hlídka MP Zlín 21letého mladíka, který se ke krádeži zboží přiznal a strážníkům vydal pět balení pražené kávy, každé o hmotnosti 0,5 kg. Jak sám uvedl, nepatří mezi milovníky tohoto lahodného moku, ale měl v úmyslu kávu zpeněžit.
„Při prověrce totožnosti podezřelého vyšlo najevo, že v poslední době se dotyčný dopouští krádeží prakticky soustavně a je proti němu vedeno trestní řízení. Strážníci proto o incidentu vyrozuměli republikovou policii, která si muže převzala k dalšímu opatření,“ dodal Pavel Janík.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín