Zloděj vykradl auto a způsobil škodu přes 30 tisíc korun

07.01.2022 16:36

KROMĚŘÍŽ - Policisté Obvodního oddělení Kroměříž se od včerejšího dne zabývají krádeží věcí z vozidla zaparkovaného v ulici Křižná v Kroměříži.
„Prozatím neznámý pachatel se včera mezi jednou a druhou hodinou odpoledne vloupal do vozidla Ford Transit. Rozbil pravé přední okno a dostal se dovnitř. Z vnitřních prostor odcizil kabelu s osobními věcmi, finanční hotovostí sedm a půl tisíce korun, kartou a osobními doklady. Dále batoh, kde byl firemní notebook, čtečka knih, nějaké knihy, učebnice a nabíječky. Firmě vznikla škoda odcizením věcí a poškozením vozidla za 19 tisíc korun, poškozenému za více jak 12 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Balášová.
Policisté po pachateli pátrají. V případě dopadení a prokázání viny mu za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dva roky vězení.
„Pokud by si někdo z občanů všiml něčeho podezřelého, co by mohlo souviset s případem, ať se obrátí na bezplatnou linku 158 nebo přímo na obvodní oddělení,“ dodala policistka.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ