Zloděj ukradl z uzamčené dílny motorku a nářadí

21.12.2021 14:11

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Škodu za bezmála 230 tisíc korun způsobil dosid nezjištěný zloděj, který devětapadesátiletému muži z Bystřice pod Hostýnem ukradl věci za více jak dvě stě tisíc korun.
„Pachateli krádeže se podařilo v sobotu 18. prosince večer mezi osmou hodinou a čtvrt na jedenáct dostat do dílny v uzamčené stodole, která stojí poblíž rodinného domu. Odtud pak ukradl elektrický motocykl včetně nabíječky za sto pět tisíc korun, aku nářadí s příslušenstvím a dvě řetězové motorové pily. Předběžná škoda se vyšplhala na bezmála 230 tisíc korun,“ informovala Barbora Balášová z kroměřížské policie.
Případem se nyní zabývají policisté z Obvodního oddělení v Bystřici pod Hostýnem a po pachateli pátrají. „Po jeho dopadení a prokázání viny mu za trestný čin krádež hrozí až pětileté vězení.
Pokud by někdo z občanů měl informace k odcizeným věcem nebo si někdo všiml něčeho podezřelého, co by mohlo souviset s případem, ať se obrátí na bezplatnou linku 158 nebo přímo na obvodní oddělení,“ dodala Balášová.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ