Zloděj ukradl z kamionu přídavná zpětná zrcátka

09.03.2020 12:01

UHERSKOHRADIŠŤSKO Škodu za 15 tisíc korun způsobil zloděj, který v Uherském Brodě o uplynulém víkendu ukradl z kamionu přídavná zpětná zrcátka. Krádež oznámil v neděli 8. března ráno padesátiletý řidič, který zavolal na linku 158.

„Muž se v pátek odpoledne vrátil ze služební cesty a nákladní automobil značky DAF zaparkoval na odstavné ploše v Uherském Brodě. Poté vozidlo řádně uzamkl a zabezpečil. Ještě v sobotu navečer byl kamion v pořádku. Když ale v neděli ráno přišel nákladní soupravu opětovně zkontrolovat, zjistil, že někdo z kabiny tahače odtrhl  kabely na pravém i levém pomocném zpětném zrcátku a tato zrcátka následně ukradl,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Krádeží zrcátek způsobil zloděj škodu ve výši deset tisíc korun a poškozením vozidla pět tisíc korun. „Tímto jednáním se tak dopustil trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což mu po dopadení hrozí až dvouleté vězení. Případ nyní řeší policisté z Obvodního oddělení v Uherském Brodě,“ dodala policejní mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj: PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv KNZ