Zloděj ukradl respirátory a rukavice za téměř dva miliony korun

02.03.2021 07:14

NAPAJEDLA - Zlínští kriminalisté se od sobotního rána 27. února zabývají vloupáním do výrobního skladu v Napajedlích, odkud neznámý pachatel ukradl rukavice a respirátory v hodnotě téměř 1,8 milionu korun.
„Protože kradl v době, kdy je v České republice vyhlášen nouzový stav, v případě vypátrání a odsouzení mu za zločin krádež hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ informovala policejní í mluvčí Monika Kozumplíková.
K vloupání mělo dojít v noci na sobotu od půlnoci do sedmé hodiny ráno, kdy přišel jeden ze zaměstnanců do práce a uviděl otevřená vrata do areálu, která večer předtím zajistil visacím zámkem, Vypáčená byla i vstupní vrata do skladiště, odkud zmizely ochranné pomůcky uskladněné na paletách v krabicích.
„Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli nebo pachatelích tohoto vloupání. Pokud někdo v noci z pátku 26. na sobotu 27. února viděl v oblasti rekreačního střediska Pahrbek v Napajedlích jakýkoli podezřelý pohyb, ať už osob nebo vozidel, a mohl by svým poznatkem přispět ke ztotožnění pachatele, ať volá na linku tísňového volání policie – 158,“ tlumočila prosbu Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje

Foto: Archiv SNZ