Zlínští strážníci dopadli hledané zloděje z pondělních krádeží

29.07.2020 11:05

MĚSTSKÁ POLICIE ZLÍN- Půlhodinu po poledni v pondělí 27. července zamířila hlídka Městské policie Zlín do supermarketu v centru Zlína. Zde přistihl pracovník ostrahy sedmadvacetiletého muže, který se pokusil ukrást džus za necelých 22 Kč, ale současně měl u sebe konzervy s mořskými živočichy za více než 800 korun.
„Pro strážníky si pak nachystal malý rébus, kdy potvrdil, že konzervy také dříve ukradl, ale odmítl sdělit kde. Netrvalo však dlouho a bylo zjištěno, že se tohoto skutku dopustil ve stejný den, jen v jiné provozovně téhož řetězce, kde jej přitom dokonce zachytila bezpečnostní kamera. Podezřením z přestupku proti majetku se nyní bude zabývat správní orgán, kde mu hrozí až padesátitisícová pokuta,“ informoval zástupce ředitele MP Zlín Pavel Janík.
K dalšímu skutku došlo čtvrthodinu před sedmou večerní v místní části Malenovice. Trojlístek mladíků ukradl z provozovny elektra mobilní telefon za 13 tisíc korun. „Ačkoliv se dotyční dali ještě před příjezdem hlídky MP Zlín na útěk, jeden z nich měl smůlu. Strážníci z místního okrsku si totiž všimli, že se ukrývá v trávě za přístřeškem zastávky MHD. Vzápětí zjistili, že se jedná o devatenáctiletého muže z Ostravy, který uváděl, že do Zlína původně přijel za svojí přítelkyní.
„Náhoda tomu chtěla, že když společně korzovali po nákupním centru, potkal své dva známé, které bohužel nezná jmény, ale pouze od vidění, kteří měli ukrást ne jeden, ale hned čtyři mobilní telefony, a on potom zpanikařil a odešel s nimi na místo s přítelkyní. Neopomněl dodat, že se před strážníky neschovával, ale musel si nutně odskočit  vykonat tělesnou potřebu, přičemž mu vypadly z kapsy peníze a on je schoulený v trávě hledal…“ řekl mluvčí MP.
Strážníci podezřelého zadrželi a pro podezření z účasti na přečinu krádeže jej předali k dalšímu šetření republikové policii.
K další krádeži došlo o půlhodinu později v supermarketu v centru Zlína, který „poctil“ svoji návštěvou devatenáctiletý mladík z Holešova, strážníkům dobře známý pro svá častá protiprávní jednání. Tentokrát se dotyčný pokusil ukrást dvě láhve ginu v hodnotě necelých 1 300 Kč, kdy původním důvodem měly být plány na strávení hezkého večera ve společnosti kamarádů. Mladý muž opustil provozovnu s dvoutisícovou pokutou.
„Přibližně ve stejnou dobu vyjížděla další hlídka MP Zlín do dalšího ze zlínských supermarketů, kde přistihli sedmatřicetiletého muže při krádeži drogistického zboží za více než tisíc korun. „Uvědomělý zloděj uvedl, že se pokusil ukrást šampóny a ústní vody z čiré nerozvážnosti, ale zkušenosti napovídají, že je měl nejspíše v úmyslu zpeněžit za zlomek jejich skutečné ceny. Také on odcházel z obchodu s uloženou třítisícovou pokutou,“ prozradil Pavel Janík.
Těsně před osmou hodinou večerní se pak hlídky MP Zlín zapojily do pátrání po dvou podezřelých, kteří se měli dopustit krádeže v obchodě se sportovním vybavením. Poté, co byli při své nekalé činnosti odhaleni, vzali rychle do zaječích. „Úspěšná byla nakonec hlídka MP Zlín z okrsku Jižní Svahy, která nalezla oba podezřelé v jednom z vozidel na zlínském sídlišti. Jednalo se o muže ve věku 31 – 37 let ze Zlína, které si převzala k dalšímu šetření hlídka republikové policie?“ uzavřel výčet pondělních krádeží Pavel Janík.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MP Zlín