Zlínští fotbalisté v boji o záchranu zaváhali a s Jabloncem doma jen remizovali

06.05.2023 18:17

ZLÍN – Fotbalisté Zlína v úvodním kole nadstavbové skupiny o záchranu v první lize v úvodním kole doma pouze remizovali s Jabloncem 1:1. Úvodní gól vstřelil v 52. minutě jablonecký Pavel Šulc, za domácí o osm minut později vyrovnal Nedeljko Kovinič.
V prvním poločase si vytvořili převahu hosté, vypracovali si několik gólových šancí, např. Chramosta a Ikaunieks, ale jejich snahu zabrzdila tyč a břevno. Zlínský gólman Dostál pak ještě předvedl několik dobrých zákroků a nadále držel Ševce ve hře.  V závěru poločasu mohl skórovat zlínský Kozák, ale nastřelil jen nohy jabloneckého brankáře Hanuše,
Druhý poločas hodně ovlivnila silná průtrž mračen, která se přehnala nad Zlínem a hra pokračovala na hranici regulérnosti. S náročným terénem se lépe vyrovnali hosté a v 52. minutě se z hranice šestnáctky k tyči trefil Šulc – 0:1. Zhruba v této době se zlínský trenér Pavel vrba rozhodl pro střídání a noví hráči se mu odvděčili. V 60. minutě našel Dramé ve vápně Koviniče a ten tečí posla míč do jablonecké sítě – 1:1.  
Ševci se pak urputně snažili o zisk tří bodů, avšak jablonecká obrana si ns jejich pokusy poradila Utkání tak i podle trenérů obou mužstev skončilo po zásluze remízou. Zlíňané sice tři kola po sobě neprohráli, ale v tabulce jim nadále patří poslední místo sd jednobodovou ztrátou na předposlední Pardubice. Příští utkání sehrají Ševci v neděli 14. května v Teplicích.
Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín