Zlínští fotbalisté remizovali v Mladé Boleslavi

30.04.2023 18:39

MLADÁ BOLESLAV/ZLÍN – Fotbalisté Trinity Zlín remizovali dnes v posledním 30. kole první ligy na hřišti Mladé Boleslavi 1:1. V tabulce zůstávají nadále poslední, na Pardubice ztrácejí dva body. V 22. minutě šli do vedení domácí, když se z volného kopu nádherně trefil mladoboleslavský Tomáš Ladra. Zlíňané pak měli několik slibných šancí, ale vyrovnat se jim podařilo až v 75. minutě zásluhou Dominika Simerského.
Domácí měli už před utkáním jistotu, že závěr ligy dohrají v prostřední nadstavbové skupině bez obav ze sestupu, zatímco Ševci potřebovali tříbodové vítězství do závěrečných bojů o záchranu. V úvodu zahrozili nejprve domácí, ale zlínský brankář Dostál střelu Matějovského vyrazil na roh. Pohroma pro Zlíňany přišla v 22. minutě z přímého kopu, který Ladra z 20 metrů nádherně zakroutil do šibenice – 1:0. Ševce tento gól nijak nedeprimoval a zanedlouho mohl srovnat Simerský, jenže Slončíkův centr nedokázal dopravit z bezprostřední blízkosti do odkryté branky.
Ještě více ožili Ševci po změně stran. Mladičký Tom Slončík se ocitl sám před domácím gólmanem, ale Mikulec skvělým zákrokem jeho hlavičkovaný míč vytáhl na břevno branky. Ševci se nakonec přece jenom dočkali gólu v 75. minutě po rohovém kopu, když míč propadl k Simerskému a zlínský stoper tentokrát nezaváhal – 1:1. Zlíňané pak měli ještě několik slibných šancí, ale gól už nedali, naopak v závěru je bravurním zákrokem zachránil od prohry skvělý Dostál.

Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín