Zlínští fotbalisté poprvé vyhráli pod vedením Pavla Vrby

11.02.2023 18:23

ZLÍN – Fotbaloví Ševci dnes po úporném boji porazili na zlínské Letné v 19. kole první ligy Teplice 2:1. Domácí rozhodli o své výhře dvěma brankami v prvním poločase. Úspěšnými střelci byli Filip Balaj a Martin Fillo, za Severočechy snižoval Tadeáš Vachoušek. Zlíňané zůstávají i nadále na předposledním místě tabulky.
Domácím fotbalistům vyšel perfektně vstup do utkání. Již v 5. minutě trefil zblízka Janetzký ve vyložené šanci břevno a odražený míč poslal Balej hlavou do sítě teplické branky – 1:0. Zlín se znovu radoval v 17. minutě. Po centru Hrubého nejprve trefil tyč Balej, po něm opět Janetzký, jenže přišel faul v šestnáctce na Hrubého a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Fillo – 2:0.
Po přestávce Ševci nepochopitelně přešli do defenzívy, čehož v 60. minutě využily Teplice ke snížení pro ně nepříznivého stavu. Vydatnou měrou jim k tomu pomohl velkou hrubkou domácí kapitán Procházka a Vachoušek jeho chybu potrestal – 2:1. Zlíňané se marně snažili převzít otěže utkání do vlastních rukou. Začali kupit chyby za chybou, nakonec však těsné vítězství uhájili a v boji o záchranu si připsali veledůležité tři body.
Příští utkání hrají fotbalisté FC Trinity Zlín v neděli 19. února v Pardubicích.
Vlastimil Langer
Foto z utkání: FC Trinity Zlín