Zlínští fotbalisté nestačili na Slavii Praha

14.11.2022 07:56

ZLÍN - Fotbalisté Slavie Praha zvítězili v nedělním utkání 16. kola první ligy ve Zlíně 4:0. Pražané otevřeli zápasový účet hned v druhé minutě, kdy se trefil Ondřej Lingr, o tři minuty později přidal druhý gól David Douděra, ve 28, minutě přidal třetí gól Peter Olayinka a hrozivé skóre uzavřel čtvrtou brankou v 56. minutě opět Lingr.

Slávisté o svém vítězství rozhodli hned v úvodu utkání a nenechali nikoho na pochybách, že tři body si odvezou do Prahy. Po obdržení dvou gólů sice domácí vyrovnali hru a dostávali se i do šancí, jenže stejně jako v jiných utkáních nedokázali vstřelit gól. Snad největší šanci měl Filo, ovšem netrefil ani branku.
V podobném duchu pokračoval zápas i v druhém poločase. Šance byly na obou stranách, aktivní Filo z nadějné pozice poslal míč nad brankovou konstrukci. Pak ještě přidal prařský Lingr čtvrtý gól a když ve vyložené pozici Kolář vychytal zlínského Dramého bylo jasné, že Ševci už gól nedají. Zlínští fotbalisté tak přezimují na předposledním místě se ziskem pouhých 12 bodů a na jaře budou mít co dělat, aby se udrželi v nejvyšší fotbalové soutěži.
Vlastimil Langer
Foto: FC Trinity Zlín