Zlínští fotbalisté mistrovskou Slavii potrápili

26.07.2021 07:05

ZLÍN – Jednobrankové vítězství si ze Zlína odvezla mistrovská Slavia, která v neděli 25. července vyhrála v úvodním kole Tipsport:Ligy nad FC Fastav 0:1 brankou Jana Kuchty v 70. minutě.

V úvodu museli Pražané čelit velkému náporu domácích, z něhož se urodila tvrdá střela Hrubého do rukavic Koláře a hlavička Poznara skončila nad brankou Pražanů., nepovedenou střelu Dramého pak pražský gólman bez problémů lapil.
Vršovický celek postupem času vyrovnal hru a získal mírnou převahu. Stanciův přímý kop z 28 metrů nebezpečí nepřinesl, Traorého střela ve 20. minutě zase o kousek minula břevno Dostálovy branky. Ve 37. minutě prokličkoval Stanciu zlínskou obranou, ale nezakončil přesně.

Po změně stran Pražané pokračovali ve snaze dobýt zlínskou svatyni, ale vyjma průniku Oscara a jeho střely hledali slávisté skulinku ve zlínské obraně jen ztěžka. Hostům chyběla větší přesnost přihrávek a větší důraz směrem do šestnáctky. O změnu stavu ve svůj prospěch se snažili i domácí, na hřiště postupně přišli Janetzký, Čanturišvili, Simerský, Fantiš a Tkáč.

Gólová akce přišla po jednoduché akci Oscara, který našel v šestnáctce Kuchtu, na jehož střelu do horního růžku byl Dostál krátký – 0:1.
Hned po něm mohl navýšit skóre Schranz po přihrávce Stancia, ale zlínský gólman ránu vyrazil mimo tyče. Ševci v závěru na Slavii přitlačili, do slibné šance se dostával Dramé a před koncem skončila hlavička Poznara mimo slávistickou branku.

Domácí se proti favoritovi představili jako bojovný a houževnatý celek, chyběla mu však větší odvaha v zakončení a hlavně střelba ze střední vzdálenosti.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín