Zlínský magistrát žádá pořadatele kulturních a sportovních akcí o jejich nahlášení

25.02.2021 14:35

ZLÍN – Město Zlín žádá pořadatele letošních kulturních a sportovních akcí, aby mu předem dali na vědomí záměry akcí, u kterých plánují jejich ukončení po 22. hodině.

„Jedná se o ty akce, které se nebudou konat ve dnech a na místech s prodlouženou dobou počátku nočního klidu, jak je definuje obecně závazná vyhláška č. 10/2016, kterou se stanovují případy vymezení kratší nebo žádné doby nočního klidu,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

„V případě, že pořadatelé mají v plánu uspořádat akci končící po 22. hodině, která není specifikována v aktuální příloze vyhlášky č. 10/2016, je třeba na Odbor kultury zavčas předat požadavek na zamýšlené posunutí doby nočního klidu. V případě, že význam akce tento posun odůvodní, může být uvedená vyhláška novelizována Zastupitelstvem města Zlína,“ vysvětlila vedoucí Odboru kultury a památkové péče Eva Ryndová.

„Tento proces je však administrativně a časově poměrně zdlouhavý, proto na pořadatele na počátku každého roku apelujeme, aby nám zavčas oznámili záměry takovýchto akcí na příslušný rok.“ zdůraznila Eva Ryndová.

Záměry letošních akcí s dobou ukončení po 22. hodině, je třeba oznámit nejpozději do 2. 3. do 14 hodin Odboru kultury a památkové péče Magistrátu města Zlína. Podněty a návrhy přijímá odbor na e-mailu: bohumilstencl@zlin.eu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína