Zlínský magistrát přijímá nominace do projektu Korunka pomáhá

05.12.2022 13:51

ZLÍN – V rámci projektu Korunka pomáhá, mohou lidé nominovat nemocné dítě, sociálně slabou rodinu nebo někoho, kdo se dostal do tíživé životní situace a potřebuje pomoc.
„Korunka pomáhá přijímá nominace na e-mailu info@korunkapomaha.cz do 10. prosince. Následně z nominovaných vybere Korunka příjemce pomoci. Šek na finanční dar předají o zlaté neděli na náměstí Míru ve Zlíně zástupci projektu a primátor města Zlína Jiří Korec, který převzal nad výzvou záštitu,“ sdělil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.
„Při příležitosti zlínských adventních trhů pamatujeme na pomoc potřebným a rádi se spolkem Korunka někomu pomůžeme. Jsem velmi rád, že Korunka pomáhá i lidem ze Zlína,“ sdělil zlínský primátor Jiří Korec.
Korunka pomáhá je charitativní projekt dvou spolků - Korunky Luhačovice a Korunky Velké Losiny. Obě organizace dlouhodobě podporují handicapované, nemocné či jinak znevýhodněné děti ve Zlínském a Olomouckém kraji. Během roku se koná řada benefic a charitativních akcí. Za svoji existenci spolky rozdaly desítky milionů korun. Uspořádaly také nejrůznější veřejné sbírky a organizovaly humanitární pomoc.

Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína