Zlínský kraj se připojil k Noci důstojnosti

09.01.2024 14:10

ZLÍNSKÝ KRAJ – Uctít památku Doroty Šandorové, klientky jindřichohradeckého domova pro lidi s mentálním postižením, která byla v noci z 6. na 7. ledna 2021 brutálně zavražděna zaměstnancem tohoto zařízení, je smyslem pietní akce Noc důstojnosti, ke které se znovu připojil také Zlínský kraj. Pietní místo vzniklo ve druhé etáži Krajského úřadu Zlínského kraje.
„Přestože se případ nestal ve Zlínském kraji, je pro nás velmi důležité se do celorepublikové akce zapojit a ukázat tak právo na důstojný život pro každého člověka. Abychom předcházeli možným rizikům selhání, je pro Zlínský kraj proces transformace sociálních služeb naprostou prioritou, která výrazně přispívá ke zlepšení života lidí se zdravotním postižením,“ vysvětlila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová.
Celorepublikovou pietu pořádala podruhé organizace Naděje pro děti úplňku společně s Aliancí pro individualizovanou podporu, Společností pro podporu lidí s mentálním postižením a Jednotou pro deinstitucionalizaci. Akce se konala také pod záštitou Veřejného ochránce práv.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj