Zlínský kraj podpoří kulturu v regionu. Na dotacích rozdělí dva miliony korun

08.07.2021 11:16

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj prostřednictvím Fondu Zlínského kraje a jeho Programu KUL01-21 na podporu kulturních aktivit a akcí regionálního významu opět podpoří kulturní počiny, které se uskuteční na území Zlínského kraje v termínu od 1. července do 31. 12. 2021.

V prvním kole programu byly na podporu kulturního života v regionu vyčleněny z rozpočtu Zlínského kraje tři miliony korun. Částka byla rozdělena mezi 64 žadatelů. V druhém kole činí výše podpory dva miliony korun,“ informovala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.

„Přestože se pandemická opatření neustále mění, pevně věřím, že možnost znovu realizovat kulturní aktivity vrátí sílu samotným pořadatelům a současně připraví pestré kulturní zážitky všem návštěvníkům, nyní už opět také ze zahraničí. Kultura a na ni navázaný cestovní ruch totiž přispívají k rozvoji našeho duševního bohatství a zároveň k propagaci našeho kraje,“ podotkla Zuzana Fišerová, radní zodpovědná za oblast kultury a školství.

Zájemci mohou podat žádost o dotaci do pátku 9. července do 11:00 hodin. Formulář je volně k dispozici na webových stránkách Zlínského kraje v sekci Dotace – Kultura – Dotace a granty. Případné dotazy telefonicky odpoví pracovníci oddělení kultury Krajského úřadu Zlínského kraje.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Foto: Archiv SNZ