Zlínský kraj poděkoval ve zlínské zoo pěstounům

20.09.2022 16:18

ZLÍNSKÝ KRAJ – Několik desítek pěstounských rodin přijalo v sobotu 17. září pozvání Zlínského kraje do zoologické zahrady ve Zlíně, kde měly možnost se navzájem potkat, vyměnit si své zkušenosti a prožít zde příjemný den.
„Pro všechny účastníky bylo od 10 hodin na Motýlí louce připraveno vystoupení divadla Kejkle, následně si zde mohli udělat vlastní piknik a vydat se na prohlídku zoo.
Pěstouny a jejich ratolesti přišla pozdravit statutární náměstkyně hejtmana zodpovědná za sociální oblast Hana Ančincová,“ uvedla Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Jsme jedním z mála krajů, který nepotřebuje kojenecké ústavy, a to díky tomu, že u nás máme skvěle fungující systém náhradní rodinné péče. Právě pěstouni jsou jeho neodmyslitelným a pevným pilířem. Proto jsme pro ně už po druhé uspořádali toto setkání v zoo, abychom jim poděkovali a dali jim najevo, jak moc si jich vážíme. Příběhy pěstounských rodin jsou plné lásky a obětavosti a byla bych velmi ráda, kdyby se stalyinspirací pro ostatní, kteří o pěstounské péči uvažují,“ řekla Hana Ančincová.
Smyslem akce totiž byla také osvěta a propagace pěstounské péče. U informačního stánku v areálu zoo poskytovaly pracovnice oddělení sociálně-právní ochrany Krajského úřadu Zlínského kraje zájemcům o pěstounskou péči podrobné informace a ochotně zodpovídaly jejich dotazy.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj