Zlínský kraj plánuje nové využití Čiperovy vily

12.10.2021 13:44

ZLÍNSKÝ KRAJ – Pro památkově chráněnou Čiperovu vilu hledá kraj nové využití. Radní pro kulturu a školství Zuzana Fišerová proto iniciovala schůzku s vnučkou Dominika Čipery Michelle Cipera, představiteli města Zlína a architektem Pavlem Mudříkem, který bude autorem studie rekonstrukce vily. Za její vypracování kraj zaplatí 350 tisíc korun.

„Hlavním cílem je otevřít mimořádně dochovanou vilu veřejnosti a najít smysluplné funkční využití celé vily i přilehlého parkového areálu. Na schůzce jsme diskutovali o možném využití vily Krajskou galerií výtvarného umění ve Zlíně a vyjasnili jsme si, co od studie, na jejíž vypracování jsme s panem architektem Mudříkem v pondělí 4. října uzavřeli smlouvu, očekáváme,“ uvedla krajská radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za kulturu a školství.

„Vnučka pana Čipery nabídla součinnost s dohledáním archivních materiálů, dobových rodinných fotografií i s identifikací existujícího původního vybavení domu, což může být také cenným zdrojem informací,“ dodala krajská  radní.
Čiperova vila byla postavena v roce 1942 podle návrhu architekta Vladimíra Karfíka. Objekt je od roku 2002 zapsán na Seznamu nemovitých kulturních památek.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj