Zlínský kraj ocení férové zaměstnavatele

18.03.2022 16:21

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zaměstnavatele, kteří se starají o rovné podmínky svých zaměstnanců a pomáhají jim sladit pracovní a rodinný život, ocení Zlínský kraj. Stane se tak v rámci ocenění Férový zaměstnavatel Zlínského kraje, které kraj vyhlašuje ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje.
„Prostřednictvím této ankety chceme ocenit zaměstnavatele, kteří se aktivně, nad rámec svých zákonných povinností, věnují péči o své zaměstnance, udržování dobrých vztahů s nimi, ale i s ostatními subjekty. Přispívají tím k rozvoji kvalitních pracovních podmínek v kraji, k upevnění vztahů mezi zaměstnavateli i zaměstnanci, k finanční stabilitě firem, ke zdraví obyvatel kraje a také k rozvoji společenské odpovědnosti,“ sdělila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí.
Přihlášku do ankety může podat zaměstnavatel, ale i zaměstnanec. Anketa je rozdělena celkem do sedmi kategorií, podle velikostí firem a typů subjektů veřejného a neziskového sektoru. Pro každou kategorii je vytvořen dotazník, každá kategorie bude hodnocena a vyhlašována samostatně. Registrace vzniká odesláním přihlášky a vyplněného dotazníku na adresu program@khkzk.cz, v termínu do 13. května. Pravidla neumožňují, aby se ankety zúčastnily organizace, které zvítězily v jejím posledním ročníku, tj. v roce 2020. Účast v anketě je bezplatná.
„Ocenění Férový zaměstnavatel Zlínského kraje bude vítězům v jednotlivých kategoriích uděleno v září a prezentováno během Dne Zlínského kraje?“ upřesnila Soňa Ličková, krajskáí tisková mluvčí.

Na webu Zlínského kraje www.kr-zlinsky.cz, sekce KARIÉRA, a webových stránkách Krajské hospodářské komory Zlínského kraje www.khkzk.cz naleznete Pravidla ankety, přihlášku a dotazníky dle jednotlivých kategorií.
Kontaktní osoba: Radka Štalmachová – tel: 602 767 084, e-mail: program@khkzk.cz.

Vlastimil Langer
zdroj a foto: Zlínský kraj