Zlínský kraj navštívil velvyslanec Chilské republiky. Ocení firmu z Holešova

07.09.2021 16:08

ZLÍNSKÝ KRAJ – V rámci třídenní návštěvy Zlínského kraje zavítal velvyslanec Chilské republiky v Česku J. E. p. Patricio Utreras do sídla hejtmanství. V pondělí 6. září ho v Baťově mrakodrapu přijal hejtman Radim Holiš. Velvyslance doprovodila manželka Brenda Iriarte, první tajemník velvyslanectví Carlos Gajardo a jeho manželka Natallia Bykhautsava.
„Velvyslanec prozradil, že Zlínský kraj už navštívil podruhé. Poprvé před měsícem, když doprovázel filmaře na Letní filmovou školu v Uherském Hradišti, podruhé včera, při oficiálním setkání s představiteli Zlínského kraje,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.  
V poledne se chilská delegace setkala při společném obědě s náměstkem hejtmana Radkem Doleželem, předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Radkem Vondráčkem, vedoucím oddělení Hodnocení ekologických rizik krajského úřadu Pavlem Kuličkou, ředitelkou Kontaktního centra pro východní trhy při Krajské hospodářské komoře Zlínského kraje Bohdanou Lavrovičovou a jednatelem společnosti SATTURN HOLEŠOV Jaromírem Tomšů. Program dále pokračoval v sídle Zlínského kraje, kde chilskou delegaci přijal hejtman Radim Holiš.
„Hejtman představil velvyslanci Zlínský kraj a společně hovořili o úspěšných regionálních firmách. I to byl důvod, proč velvyslanec kraj navštívil. Předávat dnes totiž bude vedení společnosti SATTURN HOLEŠOV Cenu Magalhãesova průlivu z Chile, kterou Nadace Fundación Imagen de Chile uděluje inovátorům z celého světa,“ řekla tisková mluvčí.
Českým vítězem se stal právě jednatel společnosti SATTURN HOLEŠOV spol. s r.o. Jaromír Tomšů za inovační projekt Enceladus. Jedná se o systémovou telemetrii pro soustavy domovních čistíren odpadních vod. „Jde o významný projekt a jsem hrdý, že za ním stojí lidé z našeho kraje. Tento technologický projekt už získal řadu dalších ocenění v celostátních soutěžích – například Inovace roku 2019 nebo Vizionář 2019,“ vyzdvihnul hejtman Radim Holiš.
Po skončení setkání si návštěva prohlédla Baťův historický výtah, podepsala se do pamětní knihy a přesunula se na prohlídku expozice Princip Baťa do 14I15 Baťova institutu.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj