Zlínský kraj bude na XI. letní olympiádě dětí a mládeže reprezentovat 249 mladých sportovců

30.12.2023 12:13

ZLÍNSKÝ KRAJ – Celkem 306 účastníků přihlásil Zlínský kraj na Hry XI. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2024, které se uskuteční od 23. do 28. června v Jihočeském kraji. Z celkového počtu bude 249 mladých sportovkyň a sportovců, zbytek výpravy tvoří doprovod, zejména trenéři.

„Reprezentace Zlínského kraje nechyběla na žádných doposud pořádaných her. A nutno podotknout, že mladí sportovci z našeho regionu patří okaždé k těm nejúspěšnějším. Věřím, že rekordní investice kraje do sportu, především toho mládežnického, pomohou našim sportovcům zazářit nejen na mládežnické olympiádě,“ uvedl krajský radní pro oblast sportu a mládeže Jiří Jaroš.

Centrem Her XI. letní olympiády dětí a mládeže 2024 se stanou České Budějovice. Sportovní program bude čítat 20 sportů. Kromě jihočeské metropole se dívky a chlapci o medaile utkají také v Táboře a Hluboké nad Vltavou.

„Hejtmanství podporuje účast krajské výpravytaké finančně, ve svém rozpočtu má na ni rezervováno 2,2 milionu korun. Tato částka pokryje náklady na dopravu, ubytování, stravování, jednotné sportovní oblečení a další nezbytné výdaje,“ dodala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Archiv SNZK