Zlínský kraj a Hospodářská komora podepsaly dohodu o dlouhodobé spolupráci

27.12.2023 09:33

ZLÍNSKÝ KRAJ – Rozvíjet podnikatelské prostředí, udělat ze Zlínského kraje ekonomicky stabilní a konkurenceschopný region, posilovat spolupráci mezi podnikateli a veřejnou správou a také více podporovat export.
„Mimo jiné i tyto cíle vytyčuje dnes uzavřená dohoda o dlouhodobé spolupráci mezi Zlínským krajem a Krajskou hospodářskou komorou Zlínského kraje (KHK ZK), kterou podepsali v Baťově mrakodrapu hejtman Radim Holiš a předseda představenstva KHK ZK Robert Zatloukal,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

„Musíme kraj postupně připravovat na nepříznivý demografický vývoj. Jedním z kroků je posílit spolupráci se všemi partnery v území, to znamená s firmami, školami, obcemi a dalšími institucemi. Důležité je také podpořit export našich firem, také proto jsme dnes podepsali dohodu o spolupráci s krajskou hospodářskou komorou,“ sdělil hejtman Radim Holiš.

Dle dohody se minimálně dvakrát ročně uskuteční společné zasedání členů Rady Zlínského kraje, předsedy a tří zástupců KHK ZK, na kterých vyberou konkrétní projekty a aktivity, jež budou společně realizovat.

„Jsem velmi rád, že jsme se Zlínským krajem uzavřeli dohodu o dlouhodobé spolupráci, ve které jasně deklarujeme, že si obě smluvní strany uvědomují to, že stabilní, prosperující a vzájemně spolupracující podnikatelské prostředí je důležité nejen pro makroekonomickou stabilitu regionu, ale také pro jeho budoucí konkurenceschopnost a eliminaci potenciálních hrozeb,“ řekl Robert Zatloukal, předseda představenstva Krajské hospodářské komory Zlínského kraje.
„Věřím, že tato dohoda napomůže tomu, abychom rozvíjeli a prohlubovali vzájemnou spolupráci a společně tak napomohli pozitivnímu rozvoji podnikatelského prostředí v našem kraji. Navíc mne těší, že uzavřená dohoda není jen deklarací, ale zahrnuje také konkrétní mechanismy, jak vzájemnou spolupráci dlouhodobě a efektivně naplňovat,“ dodal Robert Zatloukal.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj