Zlínská univerzita oslaví na filmovém festivalu své dvacetiny

09.09.2021 16:30

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI - Nebývale bohatým programem se zapojí Univerzita Tomáše Bati (UTB) do 61. ročníku Zlín Film Festivalu, jehož je významným a dlouholetým partnerem. Univerzita si v rámci festivalu připomene zejména své 20. narozeniny, a to koncertem kapely Jelen.
„Dnem, kdy bude univerzita na festivalu vidět nejvíce, bude pondělí 13. září. Univerzitě bude v tento den „patřit“ náměstí Míru, kde najdou zejména dětští festivaloví hosté spoustu lákadel. Od 10 do 19:30 hodin na ně bude čekat v KOMA modulech na náměstí a v zámecké zóně Škola čar a kouzel Fakulty technologické, kde si vyzkouší různé pokusy. Velmi populární je také Virtuální realita Fakulty aplikované informatiky, Fakulta multimediálních komunikací si pro malé návštěvníky připravila oblíbené malování na obličej nebo tvoření knížek podle japonské vazby,“ informovala tisková mluvčí univerzity Petra Svěráková.
Dospělí návštěvníci si jistě rádi prohlédnou výstavu Je nám 20, která je nainstalována na náměstí Míru a vychází z mimořádně úspěšné a mezinárodní cenou ověnčené micrositejenamdvacet.cz. Obě připomínají dvacet let univerzity naplněných vzděláváním, kreativitou a růstema nabízejí i vizi budoucího rozvoje univerzity.
Vyvrcholením Dne s UTB bude v 18 hodin koncert populární kapely JELEN, který se uskuteční přímo na náměstí. „Koncertem chceme společně oslavit jubileum naší univerzity. Těšíme se, že se zde sejdou studenti, zaměstnanci, absolventi i zlínská veřejnost. Všichni jsou srdečně zváni,“ uvedl rektor univerzity Vladimír Sedlařík.
Stejně jako v minulých letech nebude ani letos na festivalu chybět tradiční udělení Hvězdného doktorátu UTB. V pondělí 13. září v 17 hodin jej na červeném koberci před Kongresovým centrem převezmou herečky Aňa Geislerová a Klára Issová.
Uvedeným výčtem však aktivity univerzity na festivalu zdaleka nekončí. Na LED obrazovkách ve městě, před všemi projekcemi letního kina a sekce Zlínský pes, zhlédnou diváci univerzitní spot nazvaný Začni jinak!
„Všechny fakulty budou jako obvykle zajišťovat program pro děti po celou dobu festivalu. V zámecké zóně poběží denně program v KOMA modulech Fakulty technologické a Fakulty aplikované informatiky. Ve dnech 9. – 10. září se připojí Fakulta humanitních studií s programem Bezpečně s Fakultou humanitních studií ve stanu v parku Komenského. Studenti FHS budou po celý festivalový týden zajišťovat zdravotnický dozor. Studenti Fakulty multimediálních komunikací se budou věnovat návštěvníkům festivalu v 1. patře budovy U13 ve filmové laboratoři (FILM LAB),“ uzavřela tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně