Zlínská střední škola gastronomie a obchodu prošla rekonstrukcí

01.09.2021 14:43

ZLÍNSKÝ KRAJ – Střední škola gastronomie a obchodu Zlín prošla rekonstrukcí, která si vyžádala náklady v celkové výši 14,2 milionu korun. Slavnostního setkání u příležitosti ukončení rekonstrukce se ve čtvrtek 26. srpna zúčastnila radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová.

„Rekonstrukce byla rozdělena na dvě etapy, přičemž celkové náklady byly původně vyčísleny na více než 17 milionů korun. Nakonec se podařilo náklady snížit. Škola má tak nová okna, prosklené stěny a vstupní dveře s tepelně technickými parametry odpovídajícími platným normám a je připravena na nový školní rok,“ sdělila radní Zuzana Fišerová, zodpovědná za oblast školství a kultury.

Střední škola gastronomie a obchodu Zlín byla založena v roce 1958 a dodnes sídlí v centru města. V oborech gastronomie má bohaté zkušenosti, které bude prezentovat také na Dni Zlínského kraje v sobotu 25. září.
„Oceňuji nejen to, že škola poskytuje vzdělání v oboru gastronomie, ale také to, že se intenzivně věnuje i studentům se speciálními vzdělávacími potřebami, kteří jsou díky přístupu vyučujících skvěle připraveni do praxe,“ doplnila Zuzana Fišerová.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj