Zlínská nemocnice získala dar přístrojového vybavení od Kapky naděje

04.06.2022 17:08

ZLÍN - Nadační fond Kapka naděje věnoval Novorozeneckému oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně přístrojové vybavení hodnotě 483 tisíc korun. Oddělení novorozenecké JIP osobně navštívila Vendula Pizingerová, zakladatelka a prezidentka nadačního fondu.

„S novorozeneckým, ale také s dětským oddělením zlínské nemocnice máme dlouhodobou spolupráci a je naší radostí podporovat úsilí zdravotníků při záchraně předčasně narozených dětí. Lékaři i sestry z těchto oddělení pro děti a jejich rodiče dělají maximum, jejich laskavá a profesionální péče nemá hranice. Sama mám malé dítě, a snad proto je téma předčasných porodů pro mě osobní a citlivé,“ svěřila se Vendula Pizingerová.

„Kapka naděje a paní Vendula Pizingerová jsou naši stálí podporovatelé. Mnohaletá přízeň je pro nás velmi vzácná i potřebná. Dar speciálního přístrojového vybavení je obrovsky přínosný,“ uvedl Jozef Macko, náměstek pro léčebnou péči KNTB a primář novorozeneckého oddělení.
Nadační fond věnoval v letošním roce Novorozeneckému oddělení KNTB dva resuscitátory, přístroj na screening sluchových vad u novorozenců a přístroj na měření pulzní oxymetrie. „Jsme hrdým partnerem Nadačního fondu Kapky naděje a těší nás, že naše finanční prostředky pomáhají na správném místě,“ dodala Jana Voštinová, zástupkyně společnosti Shell Česká republika, která byla součástí vzácné návštěvy.  
Vlastimil Langer
Zdroj: Krajská nemocnice t. Bati ve Zlíně