Zlíňané se mohou blíže seznámit s připravovaným projektem rekonstrukce Velkého kina

07.09.2021 12:57

ZLÍN - Obyvatelé Zlína budou mít příležitost podrobně se seznámit s návrhem projektu na rekonstrukci Velkého kina. „Právě bližší představení velkých a strategických projektů je novinkou, kterou připravilo vedení města. Na těchto setkáních budou návrhy představovat zpravidla odborné autorské týmy jednotlivých projektů. První setkání bude na téma Velké kino a uskuteční se ve středu 8. září v kulturním institutu Alternativa od 16 hodin,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.
„Myslím, si, že je špatně, aby město realizovalo nákladné projekty, které jsou pak negativně přijaty občany. Proto se chci s občany k významným projektům potkávat, abychom vyvrátili případné mýty a polopravdy a občané města měli prostor se zeptat na to, co je zajímá, nebo řekli, z čeho mají u daného projektu obavy,“ sdělil primátor Jiří Korec.
Vítězný návrh představí autorský tým re: architekti. Návštěvníci budou moci v rámci diskuze hovořit i se zástupci soutěžní poroty, která vybrala finální návrh projektu. Bude vystaveno i všech šest soutěžních návrhů včetně detailně propracovaných modelů, které vznikly z netradičního procesu, tzv. soutěžního dialogu, během kterého se jednotlivé návrhy postupně formovaly.

Vlastimil Langer
Zdroj: Magistrát města Zlína

Pod foto: Vítězný návrh projektu na rekonstrukci Velkého kina.