Zlíňané podpoří Ukrajinu koncertem

04.03.2022 17:41

ZLÍN - Město Zlín chce podpořit Ukrajinu také uměním a v sobotu 5. března od 16 hodin  uspořádá koncert na náměstí Míru koncert Zlín pro Ukrajinu.
„Z pozice města jsme podpořili Ukrajinu finančním darem ve výši jednoho milionu korun. Další milion je vyčleněn na pomoc ukrajinským občanům, kteří dorazí do Zlína. Přemýšleli jsme, jak ještě bychom mohli Ukrajině pomoci a rozhodli jsme se uspořádat mimořádný koncert prostřednictvím městské příspěvkové organizace Živý Zlín. Děkuji organizátorům, muzikantům a dalším partnerům za rychlou realizaci této dobročinné akce, na kterou všechny srdečně zvu,“ sdělil primátor Zlína, Jiří Korec.
Akci Zlín pro Ukrajinu podpoří svým vystoupením řada kapel a muzikantů. Bez nároku na honorář zahrají na náměstí Míru Franc Alpa, Petr Vítek, Hluchý dovrat, Eliška Lajdová, beatboxer PJ, Mers, Bolek Vjaclovsky, Leon a Joe Cocker Forever. Zazní také ukrajinská hymna v podání Heleny Arseniuk. Celým programem provedou moderátoři Českého rozhlasu Zlín Markéta Janíková a Pavel Vacek.
„Finanční pomoc mohou lidé posílat dvěma cestami na zavedené sbírky. První z nich je dárcovská SMS ve výši 30, 60 nebo 90 Kč. Stačí zaslat na telefonní číslo 87 777 zprávu ve tvaru DMS SOSUKRAJINA 30, DMS SOSUKRAJINA 60 nebo DMS SOSUKRAJINA 90, a to podle zvolené částky. Finanční prostředky mohou lidé darovat také Člověku v tísni skrze účet 93209320/0300,“ vysvětlil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí zlínského magistrátu.
V zámku Zlín tento týden také dočasně funguje městské sběrné místo materiální pomoci Ukrajině ve spolupráci se Skautským krizovým centrem Zlín.

Vlastimil Langer
Zdroj a ilustrační foto: Magistrát města Zlína