Zlín v podprůměrném utkání uhrál pouze bod na hřišti poslední Opavy

16.01.2021 18:52

OPAVA/ZLÍN – Nudné a vůbec ne ligové úrovně dosahující utkání nabídli dnes v prvním jarním ligovém kole opavští fotbalisté v duelu se Zlínem. Ani jedno mužstvo nedokázalo vstřelit gól, na každé straně se zachvělo břevno soupeřovy branky, a tak vzájemný duel skončil bez gólů. SFC Opava – Fastav Zlín 0:0.
Ševci si jako první vypracovali jakous takous šanci, jenže to by Jawo musel trefit branku, a ne jenom boční síť. Pak se ke slovu dostala Opava, jenže Hellebrand zamířil pouze do břevna. V 23. minutě střílel zlínský záložník Conde mimo soupeřovu svatyni. Slezané si pak vypracovali mírnou převahu, ale zlínskou obranu nepřelstili.
Také v úvodu druhé půle byli Opavané lepší, ve skórování jim obětavým zákrokem zabránil obránce Vraštil. O 25 minut později střílel zlínský Dramé, jenže opavský brankář byl pozorný. Za zmínku stojí, že strážce zlínské svatyně Dostál dvakrát nešťastně vyběhl a jenom díky neobratnosti opavských hráčů a obětavosti zlínských obránců míč neskončil v brance. Zvláště při druhém vyběhnutí brankáře to zavánělo pokutovým kopem.
Do boční sítě pak opět pálil Jawo. Dvanáct minut před koncem zápasu se v největší šanci Zlíňanů ocitl Cedidla, ale jeho projektil skončil na břevně. Ve zbytku utkání se už žádné mužstvo do šance nedostalo a tak je remíza zřejmě zasloužená, i když trenér Fastavu Bob Páník jel do Opavy původně pro tři body.

Vlastimil Langer

Foto: FC Fastav Zlín