Zlín Film Festival zahajuje nábor dobrovolníků

24.03.2024 10:11

ZLÍN – Za několik týdnů vypukne Zlín Film Festival, největších z akcí, která každoročně rozproudí život ve městě. K jejímu zdárnému konání je ovšem potřebarozsáhlý pořadatelský tým. „Právě teď zahajují organizátoři festivalu přihlašování pro dobrovolníky, kteří pomohou s jeho přípravami i průběhem. Dobrovolníkům nabízí týden plný zážitků, zajímavých akcí i setkání s hvězdami a řadu dalších benefitů. Letošní ročník se koná od 30. května do 5. června,“ informovala Kateřina Martykánová, tisková mluvčí festivalu.

Skvělý kolektiv, výborná atmosféra, noví kamarádi a zajímavé zkušenosti. To a mnoho dalšího čeká na všechny, kteří se přihlásí do týmu dobrovolníků a zapojí se do pořádání 64. ročníku Zlín Film Festivalu a 9. Festivalového půlmaratonu MONET+ Zlín. „Navíc se dostanou do zákulisí festivalu, zjistí, co vše obnáší jeho přípravy a budou mít příležitost potkat se hvězdnými hosty i filmovými profesionály,“ doplnila seznam přínosů Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka festivalu. V minulých letech se takto dobrovolníci setkali na snídani třeba s Bárou Polákovou, Markem Adamczykem a Evou Adamczykovou, povečeřeli také s Bárou Seidlovou nebo s Markem Lamborou.

Dobrovolníci se podílejí na chodu filmového i doprovodného programu, uplatnění najdou ve všech zónách, například v letním kině, na náměstí Míru při velkých koncertech, na zámku a v jeho okolí nebo v parku Komenského. „Řada z nich se k nám pravidelně vrací,“ těší Jarmilu Záhorovou. „Vždy je zde ale prostor pro nové zájemce. V posledních letech spolupracujeme v průběhu festivalového týdne s přibližně 150 dobrovolníky, dalších 100 je nezbytných k zajištění průběhu nedělního festivalového půlmaratonu,“ sdělila Záhorová.

Zapojit se mohou zejména studenti středních a vysokých škol, přihlášky jsou ale otevřené i dalším zájemcům, kteří chtějí festival zažít z jiného pohledu, než jaký se naskytne jeho běžným návštěvníkům. Podmínkou je věk minimálně 15 let. Kromě zmíněných nezapomenutelných zážitků a zkušeností získají dobrovolníci jako odměnu také vstupenky do kina či letního kina, festivalové tričko a příspěvky na stravování. Hlásit se mohou na https://my.zlinfest.cz/cz/prihlaska-dobrovolnika/.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlín Film Festival