Zlaté jablko ožije Zlín Film Festivalem

26.05.2024 10:45

ZLÍN - Největší zlínský filmový svátek se nezadržitelně blíží. Předzvěstí 64. ročníku Zlín Film Festivalu je výstava Salonu filmových klapek, kterou je možné si prohlédnout v obchodním centru Zlaté jablko do 27. května. To hlavní se zde pak odehraje v průběhu festivalu – od 30. května do 5. června. Kromě stovek filmových projekcí nabídne program ve Zlatém jablku setkání s filmovými hvězdami na autogramiádách, hry, zábavu i charitativní Pečení s UNICEF.
„Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko ve Zlíně je tradičně jedním z hlavních míst, kam míří příznivci filmu za programem Zlín Film Festivalu. A stejně tak tomu bude i při jeho letošním ročníku. Po celých sedm dní jeho trvání budou mít návštěvníci Zlatého jablka řadu příležitostí, jak si festival užít,“ uvedla Kateřina Martykánová, tisková mluvčí OZC.

Golden Apple Cinema ve svých kinosálech nabídne téměř 300 filmů z 55 zemí světa. U mnohých z nich jsou festivalové projekce jedinou příležitostí, jak je v Česku zhlédnout. „Na své si přijdou děti od těch nejmenších, školáci, teenageři, ale i dospělí. Je opravdu z čeho vybírat,“ potvrdil Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka.

Návštěvníci také budou mít každý den příležitost setkat se s hvězdami filmového plátna osobně. Oblíbené komentované autogramiády se konají vždy od 17 hodin. Zajímavé hosty k rozhovorům přivítá i studio Českého rozhlasu Zlín, které bude z festivalového Zlatého jablka vysílat živě denně mezi 14. a 16. hodinou.

„Další osobnosti včetně vyslance dobré vůle Českého výboru pro UNICEF, Patrika Eliáše, bude možné vidět při tradiční charitativní akci Pečení s UNICEF,“ doplnil Jiří Kratochvíl. Pečení se uskuteční v sobotu 1. června od 9 do 14 hodin. Pečivo, které letos dodala Pekárna U Jahodů, budou prodávat právě známé tváře a výtěžek z prodeje poputuje na podporu programů UNICEF na pomoc dětem.

„Novinkou v programu ve Zlatém jablku jsou hry na všechny způsoby. Virtuální hry, neboli VR gaming, budou k dispozici každý den od 9 do 19 hodin. K vyzkoušení bude hra od českých vývojářů Beat Saber. Exotickou japonskou hračku Kendama, která procvičuje dovednosti a pohybové schopnosti, nabídne stejnojmenný workshop v neděli 2. června od 9 do 19 hodin,“ řekla tisková mluvčí.

A nadšenci do Pokémonů určitě ocení Pokémon den. V pondělí 3. června od 9 do 16:30 hodin si mohou do Zlatého jablka přijít „trejdovat“ Pokémon karty, ale také se naučit, jak s nimi hrát, jak určit jejich hodnotu či jak poznat padělek. Připraveny jsou také hry a soutěže o Pokémon produkty. Více na www.zlatejablko.cz.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlín Film Festival