Ženy opakovaně kradly, hrozí jim pobyt za mřížemi

03.06.2022 14:26

KROMĚŘÍŽSKO - Od konce ledna letošního roku pátrali policisté po zloději, který okradl důchodkyni v Chropyni. „Díky jejich dobré práci a i díky kamerovému systému se podařilo pachatele odhalit. Jde o dvaatřicetiletou a pětadvacetiletou ženu z Prostějovska. Hrozí jim až tři roky za mřížemi,“ informovala policejní mluvčí Barbora Balášová.

Na konci ledna přijali policisté Obvodního oddělení Hulín oznámení o krádeži plátěné tašky, ve které byla peněženka, doklady, platební karta a dioptrické brýle. „Čtyřiašedesátileté ženě během nákupu v prodejně v Chropyni někdo z košíku ukradl plátěnou tašku s uvedenými věcmi. Pachatel navíc vybral z odcizené platební karty 17 tisíc korun. Celková škoda, která poškozené vznikla, se vyšplhala na více jak 25 tisíc korun,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté začali pátrat po pachateli a v předešlých dnech dopadli dvě žena z Prostějovska. „Nedávno si obě vyslechly podezření z trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Tohoto jednání se dopustily i přesto, že byly v posledních třech letech za trestný čin krádež odsouzeny,“ dodala Barbora Balášová.

Vlastimil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ