Ženě, která chtěla spáchat sebevraždu, přispěchali na pomoc strážníci

24.02.2021 12:48

ZLÍN - Na pomoc ženě, která se ocitla v ohrožení života, spěchala hlídka Městské policie Zlín z okrsku Jižní Svahy v neděli 21. února po poledni.
„Čtvrthodinu po jedné přijalo stálé operační centrum na lince tísňového volání 156 naléhavé oznámení. Vystrašený muž uvedl, že si jeho přítelkyně podřezala žíly, velmi krvácí a prosí strážníky o okamžitou pomoc. Operační důstojník na místo vyslal motorizovanou hlídku a volajícího po telefonu instruoval, jak má ženě poskytnout první pomoc. Současně byla také vyrozuměna zdravotnická záchranná služba,“ informoval zástupce ředitele MP Zlína Pavel Janík.
Hlídka z místního okrsku dorazila na místo během tří minut od přijetí výzvy. Po vstupu do bytu pak spatřila ležící ženu, vedle níž klečel oznamovatel a snažil se improvizovanými prostředky zastavit krvácení z levého zápěstí.
„Strážníci zjistili, že se jedná o řezné rány, k jejichž ošetření a zastavení krvácení použili zdravotnický materiál, kterým disponují všechny motorizované hlídky MP Zlín. Následně si ji převzali k dalšímu ošetření profesionální záchranáři,“ dodal Pavel Janík.
Protože bylo zjištěno, že se nejednalo o nešťastnou náhodu, ale dvaatřicetiletá žena sama potvrdila pokus o sebevraždu, převzala si další šetření události Policie ČR.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín