Žena prodávala knihu za 500 korun, málem přišla o 300 tisíc

14.08.2022 08:49

ZLÍNSKO – O 300 tisíc korun málem přišla jednadvacetiletá žena ze Zlínska, která chtěla přes internet prodat knihu v hodnotě 500 korun. Jenže zavčasu přišla na to, že se jedná o podvod.
„Mladá žena prodávala knihu přes internet a zájemkyně jí zaslala odkaz k internetovému bankovnictví, kde se měla přihlásit prostřednictvím svých přihlašovacích údajů a poté postupně pomocí zaslaných kódů. Žena všechny kódy potvrdila. Záhy jí ovšem na email přišlo potvrzení z banky o sjednání dvou úvěrů. Proto neváhala a okamžitě zablokovala svůj bankovní účet. Při následné návštěvě banky zjistila, že si někdo jejím jménem sjednal další bankovní účet, kam si převedl finanční prostředky ze dvou sjednaných úvěrů v celkové výši 303 tisíc korun a o sjednání dalšího úvěru se pokusil,“ popsala snahu o podvod Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
„Policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně prověřují tento případ podvodu prostřednictvím internetového bankovnictví a prodejní aplikace Vinted. Tentokrát má ale pokus o podvod šťastný konec. Žena stihla veškeré pokusy o sjednání úvěrů stornovat a zablokovat si svůj účet ještě předtím, než jí finance z účtu odešly,“ dodala policejní mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje