Žena čekala na balíček, přišla o tři sta tisíc korun

10.06.2022 08:56

ZLÍNSKO - Za údajné proclení a další poplatky před obdržením balíčku ze zahraničí od cizího muže zaplatila žena z obce u Zlína 12 tisíc euro. Balíček nedostala a přišla o téměř tři sta tisíc korun. „Za trestný čin podvod hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let. Případ prověřují policisté z oddělení hospodářské kriminality ze Zlína,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Čtyřicetiletou ženu z obce u Zlína oslovil koncem května na sociální síti cizí muž. Začali si psát prostřednictvím komunikační aplikace WhatsApp. Muž jí sdělil, že žije v Turecku a po pár dnech se rozhodl, že jí pošle balíček k narozeninám. Postupně jí zasílal fotografie předmětů, které dával do balíčku a nakonec jí napsal, že jí jako dárek posílá navíc 50 tisíc dolarů. Žena mu poslala svou adresu,“popsala počátek podvodu policistka.

Ženu následně kontaktovala údajně přepravní společnost s požadavkem o zaslání částky dvou tisíce euro za proclení balíčku. „Následoval požadavek o zaslání dalších 10 tisíc euro jako poplatek za věrohodnost, protože je v balíčku mnoho peněz. Žena peníze poslala, ale vzápětí si uvědomila, že se zřejmě stala obětí podvodu. Událost proto oznámila na policii,“ dodala Monika Kozumplíková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje