Ze zakouřeného bytu zachránili hasiči dvě osoby

25.04.2021 11:23

ZLÍN - Minutu před desátou hodinou večerní přijali v sobotu 24. dubna hasiči informaci o požáru bytu ve Zlíně v ulici 2. května. „Podle oznamovatele nebylo vyloučeno, že se uvnitř nachází osoby. K události okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Zlín s cisternami a výškovou technikou, velicí důstojník směny ze Zlína a posilové jednotky ze Zlína a Fryštáku,“ informoval Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje. 
Po příjezdu na místo události hasiči museli násilím vstoupit do bytu pomocí hydraulického klínu a zároveň rozvinuli útočné vedení až do osmého patra. Při průzkumu objevili v zakouřeném bytě dospělou osobu s dítětem. Vyvedli je z bytu a předali přivolané posádce zdravotnické záchranné služby.
„Podle zjištěných informací požár vznikl při vaření na plotně a naštěstí se dál nerozšířil. Díky rychlému zásahu tak byly obě osoby včas zachráněny a vše se obešlo bez zranění. Zakouřený byt byl přirozeně odvětrán, a po předání místa události se jednotky vrátily na své základny,“ dodal Pavel Řezníček.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje