Ze staré školy v Hostětíně je nové komunitní centrum

12.07.2021 07:11

ZLÍNSKÝ KRAJ – Nové komunitního centrum Stará škola zahájilo počátkem měsíce svoji činnost v Hostětíně na Uherskohradišťsku za přítomnosti hejtmana Zlínského kraje Radima Holiše.
„Centrum bylo zřízeno za účelem vytvoření zázemí a podmínek pro kvalitní poskytování sociálních služeb, rekreačních aktivit a kulturních a vzdělávacích aktivit v obci,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„Věřím, že nové komunitní centrum poskytne vhodné podmínky pro poskytování sociálních služeb a současně se stane místem, kde se lidé rádi setkávají," řekl hejtman Radim Holiš.
V komunitním centru bude umístěna sociální služba pro osoby s lehkým až středním mentálním postižením od 15 do 64 let a sociálně-akviziční služba pro seniory a osoby se zdravotním postižením od 55 let. Služby bude poskytovat Charita Uherský Brod.
„Komunitní centrum bude sloužit také veřejnosti. Lidé ho mohou užívat na nejrůznější aktivity, například pro pořádání rodinných oslav, akcí nebo prostory využít na cvičení," dodal starosta obce Hostětín Daniel Šenkeřík.
Celkové náklady projektu činí téměř 13 milionů korun, velkou část pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), která byla poskytnuta ve výši 9,6 milionu korun.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj