Zdrogovaným řidičům hrozí postihy

29.12.2020 15:52

POLICIE ZLÍNSKÉHO KRAJE – Tři řidiče, kteří po vánočních svátcích usedli za volanty automobilů pod vlivem drog, zastavili za pouhé dva dny policisté z pohotovostního a eskortního oddělení.
„Zakázali jim další jízdu a převezli je na lékařské vyšetření. Podle množství drogy potom policisté na základě znaleckého posudku stanoví, zda se řidiči dopustili přestupkového nebo trestního jednání. Hrozí jim pokuta a zákaz řízení,“ sdělila dnes policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
V neděli 27. prosince krátce po čtrnácté hodině zastavili policisté ve Zlíně v ulici Gahurova osobní vozidlo Škoda Fabia. U čtyřiatřicetiletého řidiče tohoto vozidla byla zkouška na omamné a psychotropní látky pozitivní.
„Následující den zastavili policisté v Zádveřicích na Zlínsku jiné vozidlo stejné značky, které řídil třiatřicetiletý muž. U muže byl také pozitivní test na požití omamných a psychotropních látek, navíc měl u sebe také sušenou travní hmotu. Přiznal, že užil pervitin i kouřil marihuanu. Policisté nalezenou drogu zajistili a odeslali ke kriminalistickému zkoumání,“ řekla k dalšímu případu mluvčí.
Třetím řidičem, který před usednutím za volant zřejmě neodolal pokušení, byl dvaatřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Polo, který měl pozitivní test na marihuanu. Policisté ho zastavili včera po dvacáté hodině na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně
„U všech řidičů policisté prohledali také vozidlo, které řídili, zda se v něm nenachází další drogy,“ dodala Monika Kozumplíková.
Vlasti mil Langer
Zdroj: Policie Zlínského kraje

Sušená travní hmota. Foto: Policie ZLK