Zastupitelé Uherského Hradiště rozdělili miliony na dotacích

26.02.2021 09:15

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V prvním pololetí roku 2021 rozdělilo město Uherské Hradiště na dotacích celkem 21 milionů korun. Žádosti o dotace na druhé pololetí budou přijímány od začátku dubna do konce května.
„V rámci vyhlášených dotačních programů, ze kterých jdou dotace do oblastí mládeže a vzdělávání, sportu, kultury a cestovního ruchu, životního prostředí či obnovy historické architektury město Uherské Hradiště v první polovině roku 2021 podpořilo 56 projektů ve výši 2,4 milionu korun. Rozhodli o tom zastupitelé 22. února,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma. Prostřednictvím individuální dotace zastupitelé  podpořili dalších 10 projektů ve výši 14,9 milionů korun a v rámci dlouhodobé spolupráce byl podpořen jeden projekt dotací ve výši 3,7 milionu korun. Celkem se tedy jednalo o částku 21 milionů korun.
„Nelehká doba se projevila i na množství žádostí o poskytnutí podpory na realizaci projektů a akcí pro veřejnost, v porovnání s prvním pololetím loňského roku se počet plánovaných akcí ve všech oblastech snížil. Přesto bych tímto chtěl poděkovat všem spolkům a organizacím za dlouhodobou přízeň a spolupráci. V této nelehké době musíme bohužel upustit od osobního setkání, která jsme v posledních letech rádi při příležitosti předání dotací organizovali,“ poznamenal starosta města Stanislav Blaha.
Podporou spolků, organizací i jednotlivců chce město deklarovat, že jsou pro ně důležití. „Jsou to právě oni, kdo pomáhá pozvedat úroveň života ve městě, a my jsme rádi, že jim tyto prostředky můžeme poskytnout.  Podpora činností spolků a organizací je pro město i v covidem ovlivněné době neodmyslitelná, jde nám o společný zájem, kterým je co možná nejrychlejší a nejschůdnější návrat k normálnímu životu. Pokud k tomu pomohou také příspěvky od města, pak splní svůj účel,“ potvrdil starosta.  

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště