Zastupitelé Rožnova pod Radhoštěm odsouhlasili rekordní rozpočet na příští rok

26.12.2021 07:15

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zastupitelé Rožnova pod Radhoštěm schválili vyrovnaný rozpočet na rok 2022. Počítá s částkou 710 500 000 Kč ve výdajové i příjmové části. Mezi největší investiční akce započaté v roce 2022 bude patřit rekonstrukce a přístavba knihovny za více než 80 milionů korun.
„Zastupitelé města projednávali tři hlavní body, návrh rozpočtu města na rok 2022, rekonstrukce a přístavba městské knihovny a stavba kulturního centra. K rozpočtu města na rok 2022 vzešlo devět protinávrhů, při hlasování zastupitelé přijali pouze jeden, a to rekonstrukce kuchyně ZŠ 5. května v hodnotě 9,5 mil Kč,“ uvedla tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.
Jednou z největších investičních akcí, která bude započata v následujícím roce, je rekonstrukce a přístavba městské knihovny za více než 80 milionů Kč. Další významné finance budou určeny na revitalizaci bytového domu v městském majetku v ulici Moravská (14 milionů Kč) nebo další etapu chodníku Tylovice - Hážovice (11,5 milionů Kč).
„To, že jsme rozpočet schválili, je pro mne dobrým signálem, že máme pokračovat v naplánovaných investičních akcích. Zařadili jsme do něj také rekonstrukci a přístavbu knihovny. To by nemělo být pro město finanční zátěží. 40 milionů zafinancujeme z kulturní rezervy. Dalších 40 milionů korun má být zaplaceno z úvěru, který si město vzalo. Předpokládáme zároveň, že tento úvěr bude později splacen částečně z dotace,“ dodal starosta Rožnova pod Radhoštěm Jiří Pavlica.
O tom, zda a jak má město pokračovat v přípravě výstavby Kulturního centra budou, zastupitelé znovu jednat na lednovém zasedání. Radě města a městskému úřadu uložili do té doby usilovat o získání dalších zdrojů financování této investiční akce a předložit zastupitelstvu konkrétní návrhy.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ