Zastupitelé projednali dva body, slib složil Vojtěch Volf

20.04.2022 08:02

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zastupitelstvo Zlínského kraje, které svolal hejtman Radim Holiš kvůli urychlenému schválení dotací 1,3 miliardy korun z MPSV na zajištění sociálních služeb v regionu, projednalo kromě tohoto bodu také zprávu o činnosti Rady Zlínského kraje. „V úvodu zasedání složil slib zastupitele nový člen Zastupitelstva Zlínského kraje Vojtěch Volf z KDU-CSL, který nahradil svou stranickou kolegyni Zdislavu Odstrčilovou, která se mandátu vzdala, protože se stala náměstkyní ministra práce a sociálních věcí,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Zastupitelé klubů KDU-ČSL a STAN navrhli, aby byl na jednání zařazen ještě další bod, a sice Projednání smlouvy o zhotovení projektové dokumentace, zajištění inženýrské činnosti a souvisejících služeb pro Krajskou nemocnici T. Bati, a.s. - Krajská nemocnice T. Bati, a.s. – Centrální objekt – zhotovitel projektové dokumentace. Tento bod nebyl zastupitelstvem schválen a na program jednání nebyl zařazen.

„Zadávací řízení na výběr projektanta stavby stále běží. Dokud řízení není uzavřeno, nechceme otevírat debatu na zastupitelstvu a tento proces narušovat. Zákonné kompetence má v tomto případě představenstvo a valná hromada nemocnice, zastupitelstvo do nich nemůže vstupovat. Debatu se členy zastupitelstva, které téma zajímá, rád povedu, ovšem ne tímto způsobem,“ okomentoval návrh opozičních zastupitelů hejtman Radim Holiš.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj