Zápisy do prvních tříd se blíží

17.04.2022 09:46

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Na 170 budoucích prvňáčků přivítají rožnovské základní školy u zápisů do prvních tříd pro školní rok 2022/2023. V Rožnově pod Radhoštěm je pět městských, jedna soukromá (ZŠ Sedmikráska) a jedna krajská základní škola (ZŠ Rožnov pod Radhoštěm, Tyršovo nábřeží). Zápisy ve školách zřizovaných městem se uskuteční ve středu 20. dubna a ve čtvrtek 21. dubna.
„V letošním roce půjde poprvé k zápisu 170 dětí s trvalým bydlištěm v Rožnově pod Radhoštěm. Kolik dětí ve skutečnosti 1. září usedne do školních lavic, bude upřesněno v červnu mimo jiné až po projednání všech žádostí o odklad školní docházky,“ uvedla vedoucí Oddělení školství a sportu rožnovského MěÚ Lucie Vančurová.
„V Rožnově pod Radhoštěm mají možnost plnit školní docházku také děti s trvalým pobytem mimo katastr města, pokud mají jejich zákonní zástupci zájem. V tomto případě však rodičům doporučujeme, aby se, pokud tak již neučinili, spojili s vedením příslušné základní školy,“ doplnila Vančurová.
„Pro občany Ukrajiny přicházející do ČR v souvislosti s ozbrojeným konfliktem je v letošním roce zaveden institut ‚zvláštního zápisu‘. Zvláštní zápis je určen výhradně pro tyto cizince a proběhne v období od 1. června do 15. července v termínu stanoveném řediteli jednotlivých rožnovských základních škol?“ doplnila Petra Graclíková, tisková mluvčí rožnovské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZ