Zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje byli při testování na koronavirus negativní

16.03.2021 12:50

ZLÍNSKÝ KRAJ – Povinné testování na Covid-19 podstoupili zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje. „Před příchodem na pracoviště v pondělí 15. března absolvovalo test více než 200 zaměstnanců, z nichž měli všichni negativní výsledek testu,“ uvedla krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
Zaměstnanci veřejného sektoru musí podle Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR podstoupit povinné testování na Covid-19. Od 17. března se mohou zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje zdržovat na svém pracovišti, pouze pokud v posledních 7 dnech podstoupili PCR test na přítomnost viru SARS-CoV-2, nebo POC antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, nebo test poskytnutý zaměstnavatelem, a jejich výsledek je negativní.
„Rozhodli jsme se pro naše zaměstnance zajistit testy, které si mohou provést sami. Je to i z toho důvodu, že v posledních dnech, kdy se testují také zaměstnanci výrobních firem a další zájemci, jsou testovací místa plná. Chceme zajistit, aby se zaměstnanci úřadu i jeho návštěvníci cítili bezpečně. Povinné testování ve firmách i veřejné správě vítám, pomůže nám v boji proti Covidu-19. Testování totiž může odhalit případné bezpříznakové přenašeče viru,“ řekl Milan Štábl, ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje.
Pro účely provádění testování zaměstnanců zřídil Krajský úřad Zlínského kraje prostor v místnosti expozice v 2. NP 21. budovy.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj