Žádosti o programovou podporu pro rok 2023 přijímá město do 16. prosince

05.12.2022 10:35

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Od 12. prosince do 16. prosince mohou fyzické osoby, spolky a další organizace předkládat své projekty do programové (dříve grantové) podpory města. Veškeré formuláře a také podmínky a pravidla programové podpory města pro rok 2023 včetně harmonogramu jsou zveřejněny na webových stránkách města (zde).
„Město vyhlásilo programy podpory v oblastech kultury, sportu, životního prostředí, v oblasti podpory organizačního zajištění zvyšování kvality života seniorů, podpory komunitního života, podpory spolupráce s našimi partnerskými městy a podpory vzdělávacích činností,“ uvedla Lucie Vančurová z odboru školství a kultury rožnovského MěÚ.
Mezi vyhlášené programy podpory opět patří podpora jednorázových aktivit, akcí a projektů zabezpečovaných nestátními neziskovými organizacemi (Program I, Program VI a Program X) a také tzv. individuální dotace, které jsou určeny na podporu aktivit mimo vyhlášené programy a mají zvláštní pravidla. „Důležité je tedy sledovat webové stránky města a seznámit se s finálním harmonogramem a podmínkami pro získání městské dotace,“ upozornila Lucie Vančurová.
„Zvyšující se náklady na provoz se dotýkají všech oblastí, ať už je to sport, kultura nebo různé aktivity v rámci komunitního života či vzdělávacích činností. Jsem rád, že organizace, spolky i fyzické osoby pravidelně předkládají své projekty a využívají této formy podpory ze strany města,“ doplnil Jan Kučera, starosta města.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm
Ilustrační foto: Archiv SNZ