Začínající požár penzionu na Uherskohradišťsku hasiči včas zažehnali

04.03.2022 10:23

ŽÍTKOVÁ - Majetek okolo 20 milionů korun uchránili hasiči ve čtvrtek 3. března odpoledne při likvidaci požáru v penzionu v obci Žítková na Uherskohradišťsku. V době vzniku požáru se uvnitř penzionu nacházel uživatel objektu a personál. Nikdo z nich nebyl zraněn.
„Požáru v mezistropním prostoru si všiml uživatel objektu, který se do příjezdu hasičů snažil požár uhasit práškovým hasícím přístrojem. To se mu však nepodařilo. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Na místě se postupně sjelo šest jednotek hasičů, a to ze stanic Uherský Brod, Slavičín, Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky z Bojkovic, Starého Hrozenkova a Bánova. „Velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu. Hasiči postupně rozebrali mezistropní konstrukci a požár hasili jedním vysokotlakým proudem vodu. S termokamerou kontrolovali prostor okolo místa vzniku požáru a postupně dohasili skrytá ohniska. Rychlý zásah hasičů zamezil rozšíření se požáru do dalších prostor domu,“ dodala mluvčí.
Vyšetřovatel hasičů zjistil, že k požáru došlo vznícením hořlavých konstrukcí stropu v blízkosti komínového tělesa.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje