Začíná festival ledových soch na Pustevnách

14.01.2023 11:51

ZLÍNSKÝ KRAJ – Návrat dinosaurů do Beskyd. Tak zní hlavní téma letošního festivalu ledových soch na Pustevnách, který zde dnes odstartuje a potrvá až do 2. února. Zlínský kraj jeho konání podpořil částkou 100 tisíc korun.
„Festival se těší velkému zájmu návštěvníků nejen ze Zlínského kraje, ale i z jiných částí republiky. Jde o akci s dlouholetou tradicí, která je atraktivní nejen z hlediska cestovního ruchu, ale přesahuje také do oblasti kultury a sportu,“ uvedl náměstek hejtmana Lubomír Traub, zodpovědný za strategický rozvoj a cestovní ruch. 
Řezbáři, kteří se podílejí na vytvoření soch z ledových kvádrů, pocházejí k nejlepším umělcům ve svém oboru z celé České a Slovenské republiky.
„Pustevny, které leží na pomezí Zlínského a Moravskoslezského kraje, jsou úzce spjaty s uměním a architekturou díky jedinečným stavbám Dušana Jurkoviče.  První ročník ‚Ledových Pusteven‘ se uskutečnil v roce 2000, v posledních třech letech tuto aktivitu podporuje také Zlínský kraj,“ upřesnila Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: Zlínský kraj

Ledové sochy. Foto: Archiv SNZK