Začíná dobrovolnická akce Ukliďme Česko – Ukliďme VALMEZ

31.03.2023 11:01

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ani letos Valašské Meziříčí nechybí na mapě úklidů v rámci iniciativy Ukliďme Česko. Hlavním úklidovým dnem byla pro rok 2023 zvolena první dubnová sobota, ale zapojit se můžete během celého měsíce.
„Stát se součástí akce Ukliďme Česko – Ukliďme VALMEZ může každý, kdo by chtěl zlepšit životní prostředí ve svém okolí. Ve Valašském Meziříčí se dobrovolníci do likvidace černých skládek a drobného nepořádku mohou zapojit v období od 31. března do 22. dubna. Na místa srazů u jednotlivých úklidových lokalit si musí přinést pouze pevné pracovní rukavice. Pytle na odpad budou k dispozici,“ informoval Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
Přesné termíny a seznam organizací, které se do jarního boje s nepořádkem zapojily, najdou zájemci na webových stránkách města ZDE. K úklidu se tak mohou připojit podle vybrané lokality či nejvhodnějšího dne. Svoz sesbíraného odpadu pak zajistí radnice.
„V případě nálezu větších černých skládek nebo injekčních stříkaček, kterých by se určitě neměl nikdo dotýkat, prosím neprodleně kontaktujte městskou policii na telefonním čísle 156. Černou skládku je možné nahlásit i prostřednictvím aplikace Mobilní rozhlas,“ dodala Alena Střítezská z oddělení rozvoje města.
Iniciativa Ukliďme Valmez, směřující k udržitelnému rozvoji v oblasti ochrany přírody, probíhá od roku 2020 v rámci projektu Zdravé město pod záštitou radnice. Letos je partnerem města pro tuto akci Povodí Moravy, které zajistí svoz odpadu od řeky Bečvy.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZK