Začala oprava MŠ Podlesí za víc než 11 milionů korun

16.07.2022 12:25

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nová střecha, půdní vestavba, zateplení a také přístavba kuchyně to vše v sobě obnáší náročná rekonstrukce mateřské školy ve valašskomeziříčské místní části Podlesí. Hotovo má být do konce letošního září.
S příchodem prázdnin začal v MŠ Podlesí čilý stavební ruch, po jehož ukončení se mateřinka výrazně promění. „Díky výměně a nadstavbě stávající střechy, kterou v poslední době již zatékalo, získá mateřská škola nový podkrovní prostor s pohybovou místností, zázemím pro zaměstnance s archivem, spisovnoua hygienickým zařízením. Počítáme také s přístavbou požárního schodiště a díky kompletnímu zateplení i s výraznou energetickou úsporou celého objektu,“ vyjmenovala rozsah prací místostarosta Yvona Wojaczková. Nové přístavby se dočká také školní kuchyně.
„Celkové náklady přesahují 11 milionů korun s tím, že hotovo by mělo být do konce letošního září. Díky tomu dokončíme opravy hlavních budov všech našich sedmi mateřských škol,“ neskrývala spokojenost místostarostka Wojaczková. V budoucnu by měla následovat také oprava budovy školky v Bynině, která je detašovaným pracovištěm MŠ Podlesí.
Právě do Byniny se pak během rekonstrukce přesunula část dětí z Podlesí. „Celková kapacita naší školky je 53 dětí, přičemž na pracovišti v Bynině je to 28 dětí. Moc bych proto chtěla poděkovat všem rodičům, kteří nám ochotně vyšli vstříc a v průběhu stavebních prací si část dětí ponechají doma. Díky patří také městu, jež po dobu rekonstrukce odpustí těmto rodinám takzvané školkovné. Všichni věříme, že na podzim se už vrátíme do úplně nové školky a to i díky obětavé práci všech mých kolegyň,“ uzavřela Dagmar Surá, ředitelka MŠ Podlesí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí